Onmogelijke koninklijke liefdes

Een onmogelijke, maar ontzettend romantische liefde: Het raakt onze vrouwenharten keer op keer. Nu de lente eraan komt, stijgen de temperaturen en wordt het weer tijd voor de liefde. Wat is er nu spannender dan fantaseren over geheime, of zelfs verboden romances? Weet dan dat W.E. - de  verfilming van een van de beroemdste verboden liefdes in het Britse koningshuis tijdens de jaren ’30 vanaf 22 maart op het witte doek verschijnt.

De koning stond in vol gala uniform langs de dansvloer een zonder filter sigaret te roken en blies afwezig een blauwe wolk uit. Zij ving zijn rondgaande blik en haar hart sloeg over. "Vindt u het ook zo koud?" Dat ligt eraan wie er naast je in bed ligt om je warm te houden...Zo begon een van de moeilijkste periodes uit de geschiedenis van de Engelse monarchie. De koningskroon lijkt een magneet voor onmogelijke liefdes. De  troon brengt allerlei protocollen en tradities met zich mee die de liefde tussen twee soms onmogelijk maakt. Zwijmel weg met een paar van de mooiste, droefste, en soms ook moeilijkste koninklijke sprookjes.

One day my prince will come...
Een van de meest romantische verhalen is dat van Grace Kelly en Prins Rainier van Monaco. Twee mensen uit totaal verschillende werelden die elkaar vinden en heel hard moeten strijden voor hun liefde. Magisch is het perfecte woord om hun liefde te beschrijven. Grace Kelly, Amerikaans actrice, en de Europese prins vielen voor elkaar in 1955 op het filmfestival van Cannes. Grace deed haar naam alle eer aan: Ze was niet alleen adembenemend, maar eveneens een beroemd actrice met een smetteloze reputatie. Het sentiment onder de Monegasken was minder gracieus en men was niet zo opgetogen over de keuze van hun regent. Dit werd flink aangewakkerd door de roddelpers. Die verspreidde allerlei geruchten over ontrouw en ruzie maar het paar bleek ook hier boven te staan. Dat hun liefde puur en onvoorwaardelijk was, werd duidelijk toen Grace Kelly haar succesvolle filmcarrière voor haar prins opgaf; Monaco en de wereld sloten haar in hun harten. Toen Grace Kelly in 1982 tragisch verongelukte, kwam de prins dit nooit te boven. Hij hertrouwde niet en zijn Grace bleef de enige vrouw in zijn leven...
 
Hollands water en Argentijns vuur
Ook dichter bij huis vinden we bewijs dat echte liefde alles overwint. Onze eigen prinses Maxima leerde haar prins op het witte paard, Willem-Alexander in 1999 in Sevilla kennen. Hun liefde werd al snel overschaduwd toen de pers in het (bewogen) verleden van haar vader ging spitten. Pappa Zorreguieta was als voormalig minister van Landbouw deel van de Argentijnse militaire junta en velen keerden zich dientengevolge tegen het huwelijk. Echter, ze slaagden erin om iedereen te overtuigen van hun liefde. Ze zijn inmiddels 10 jaar samen en verliefder dan ooit.
 
De prinses en de Paparazzi
Na haar onmogelijke huwelijk met de kroonprins van Engeland, viel Lady Di in een andere onmogelijke relatie. Hoewel we Dodi Al-Fayed herinneren bij Diana, was Hasnat Khan haar ware liefde. Nadat haar sprookjeshuwelijk in 1996 ongenadig op de klippen liep was het de gentleman Pakistaan Khan die haar hart opnieuw op hol bracht. Hoewel Diana gelukkiger was dan ooit, werd de relatie na twee jaar beëindigd. De vrome Khan kon niet leven met de constante media-aandacht en zwermen paparazzi; hij wilde een relatie met Di, niet de hele wereld. De liefde tussen hen kon de vele - inclusief religieuze- verschillen niet overwinnen. De getergde Diana stierf uiteindelijk als gevolg van een auto-ongeluk onder verdachte omstandigheden, achtervolgd door de paparazzi die haar leven onmogelijk maakten...
 
Hij houdt van me, hij houdt niet van me....
Prins Charles en Camilla mogen in dit rijtje zeker niet ontbreken. Camilla was de grote jeugdliefde van Charles voor die trouwde met Diana. Toch bleef er een aantrekkingskracht tussen Charles en Camilla. Velen zagen het huwelijk met Di als een dekmantel om de relatie in het geheim voort te kunnen zetten. De 'vrienden' steunden elkaar toen hun beide huwelijken strandden. Hun liefde werd nog lange tijd geheim geprobeerd te houden, want na haar tragische dood was Diana nog steeds de prinses van het volk. Nadat ze eindelijk, met goedkeuring van de Queen, aan hun liefde mochten toegeven, bloeiden zowel Camilla als Charles verder op. Een bevestiging dat ware liefde soms op zich laat wachten.
 
Wallis en Edward
Het meest romantische koninklijke liefdesverhaal van de vorige eeuw is natuurlijk dat van koning Edward VIII en de puissant rijke maar getrouwde Wallis Simpson. In W.E. leren we het verhaal van Wallis (Andrea Riseborough) en Edward (James D'Arcy) kennen door de ogen van de jonge Wally Winthrop (Abbie Cornish), die in 1998 aan de hand van een veiling van Windsor memorabilia de droomromance beter hoopt te kunnen begrijpen. Wally's liefdesleven ontwikkelt zich parallel in de film; hoe ongelukkiger ze zich voelt in haar eigen huwelijk, des te groter haar obsessie wordt voor het verhaal van de verguisde Wallis. Gaandeweg komt ze er achter dat niet alles goud is wat er blinkt. De film is gebaseerd op de tumultueuze affaire van "W" en "E". In 1936 zat Edward (E) met gezonde tegenzin op de troon in het streng gelovige Engeland. De Amerikaanse schone Wallis Simpson (W) slaagt er ondanks alle hindernissen in zijn hart te veroveren en de liefde is wederzijds. Maar trouwen mag niet en de Kerk laat Edward de keus: de gescheiden Wallis of de troon. Hij volgt zijn hart en draagt na nog geen jaar koningschap de troon over aan zijn stotterende broer. Ook Wallis liet zich niet kisten: de Engelse bladen doen er alles aan om haar af te schilderen als ketter, hoer en vernieler van de monarchie. Het mocht niet baten. Samen gaven ze alles op voor de liefde en wereldwijd worden ze gezien als het meest romantische koppel van de 20e eeuw. Dit hele liefdesverhaal kunnen we gaan zien in het regiedebuut van niemand minder dan Madonna, W.E.
 
Bekijk nu de trailer van W.E. voor een eerste blik op de prachtige en vooral echte verfilming van de liefde tussen de twee die door god, vaderland en de monarchie werden gedwarsboomd.
 
W.E. is vanaf  22 maart in de bioscoop. Bekijk onderstaande de trailer:

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
Image CAPTCHA
Voer de code van de bovenstaande afbeelding in.